Biografi

 Julia, Elisabeth, Viktoria Engborg - med rötter i Sverige, Grekland och Norge - föddes i Nacka/Stockholm, ​​​​​​​12 juni 2001.   Hon har återvänt till Nacka efter att ha bott 6 år i Sandviken.
​​​​​​​Redan när hon var fyra år väcktes intresset för sång och dans, vilket gjorde att hon som fyraåring började på dansskola i Stockholm. Hon var en envis elev som gillade att dansa för sig själv i lokalen. Hennes familj fick också agera publik till många framträdanden hemma i vardagsrummet.

2014 var hon på music camp och där växte sig kärleken till musiken allt starkare. Hon fick efter det börja jobba med att bli av med den svåra scenskräck som hon insett att hon led av vid officiella framträdanden.

Hon har sedan dess skolat sig hos olika sångcoacher och gått ett antal musikutbildningar. Vintern 2016 gick hon även på musikskola i Siobhans Music School i Phuket, Thailand. 
Under 2017 medverkade hon i Innovativ Music Management utbildning och tränades av 
We R Singers/Bertlin Agencys Artistskola i Stockholm.

Just nu jobbar hon med att skriva nya låtar.
Julia Viktoria  är både sångerska/ låtskrivare och vet vad hon vill berätta i sina sångtexter. 
Oktober 2016 släpptes hennes första singel
I´ll do it for you, som tog sig upp på 1:a plats på Svenska Närradiolistan. Singeln spelades i ett flertal radiokanaler & musikvideon  visades i  TV Eskilstuna.

2017 blev Julia Viktoria nominerad till och vann kategorin Årets Nykomling i Local Heroes Galan  - Gästriklands största musiktävling.
Kort därefter blev hon uttagen som en av finalisterna i P4 Nästa, Gävleborg - en av Sveriges största musiktävlingar- med sin låt Colors.
I maj släpptes singeln You Will Know som
snabbt gick in på 1:a plats på Svenska Närradiolistan och spelades i radio. 

I början av 2018 släpptes singeln
Make It Together,  som direkt tog sig in på
​​​​​​​New Music Friday i Sverige och Finland och lades upp på ett antal fler hitlistor på Spotify. Även denna låt spelades på radio.

​​​​​​​
​​Inspirationskällor är: Beyonce, Rihanna,
Clara Mae, Justin Bieber, Selena Gomez,
​​​​​​​Zara Larsson, Astrid S, Ariana Grande och Miriam Bryant​.