Biografi

 Julia, Elisabeth, Viktoria Engborg föddes i Nacka, Stockholm, ​​​​​​​den 12 juni 2001. Just nu bor hon i Sandviken men studerar och jobbar med musiken ofta i Stockholm.
​​​​​​​Redan när hon var fyra år väcktes intresset för sång och dans, vilket gjorde att hon som fyraåring började på dansskola i Stockholm. Hon var en envis elev som gillade att dansa för sig själv i lokalen vilket dansläraren inte tyckte om. Hennes familj fick också agera publik till hennes många framträdanden hemma i vardagsrummet.

2014 kom hon in på Voice Camp i Främmestad utanför Vara.  Där växte sig kärleken till musiken allt starkare. Hon fick efter det börja jobba hårt för att bli av med den svåra scenskräck som hon insett att hon led av vid officiella framträdanden.

Hon har skolat sig hos Studio Monoton i Gävle med Ludvig Blix som sångcoach. Utöver det så har hon gått ett antal musikutbildningar, bland annat hos sångcoachen Marie Jakobsson i Torslanda och Stage Academy i Danderyd. Hon har haft Olle Tjern i Sandviken som coach. Under vintern 2016 gick hon på musikskola i Siobhans Music School i Phuket, Thailand. 
Under 2017 har hon medverkat i Innovativ Music Management utbildning och tränats av We R Singers/Bertlin Agencys Artistskola i Stockholm.

Oktober 2016 släpptes hennes första singel
I´ll do it for you, som i början av 2017 tog sig upp på 1:a plats på Svenska Närradiolistan. Singeln spelades i ett flertal radiokanaler & musikvideon  visades i  TV Eskilstuna.
Julia Viktoria blev nominerad och vann kategorin Årets Nykomling i Local Heroes Galan 2017 - Gästriklands största musiktävling.
April 2017 blev hon uttagen som en av finalisterna i P4 Nästa Gävleborg - en av Sveriges största musiktävlingar- med sin helt nya låt Colors, som släpptes i mitten på maj.
Senare i maj släpptes singeln You Will Know och även musikvideon till den.
Endast 2 veckor senare gick You will know direkt in på 1:a plats på Svenska Närradiolistan och började spelas i ett flertal radiokanaler. 
I början av 2018 släpptes singeln
Make It Together,  som direkt tog sig in på
​​​​​​​New Music Friday i Sverige och Finland och lades upp på ett antal fler hitlistor på Spotify.

​​​​​​​
​​​Julia Viktoria  är en singer and songwriter och medverkar i skapelse och utgivningsprocessen.
Julia Viktoria  vet vad hon vill berätta i sina sångtexter och hon har en stark känsla för hur hennes låtar ska framföras. 

Inspirationskällor är: Beyonce, Rihanna,
Clara Mae, Justin Bieber, Selena Gomez,
​​​​​​​Zara Larsson, Astrid S, Ariana Grande och Miriam Bryant​.